_317784.jpg)
بدون شک استرس فرایندی است که همه ی ما در طول زندگی آن را تجربه کرده ایم ! با توجه به شرایط و موقعیت زندگی و خلق و خو شدت و تعداد آن بین افراد مختلف متفاوت است !
حال سوال این است که چگونه میتوان از شدت استرس کاست و با آن مقابله کرد !؟
برای دانستن این مسئله مقاله ای را در ادامه ی مطلب برایتان آورده ایم تا با استفاده از راهکارهای آن استرس خود را به خوبی کنترل نمایید !
معمولا از نظر علمی علمی مقابله با استرس غیرممكن است . به طوری که این موارد علاوه بر اینکه خود شخص را میآزارد بلكه باعث ناراحتی افراد مقابل نیز میشود .
1 - باور احساسات خود : هرگز به خودتان نگویید كه شما نباید آنچه را انجام میدهید احساس كنید . ( جلوی احساس خود را نگیرید ) . به عنوان مثال نگویید : من الان نباید دچار استرس شوم . شما باید همیشه احساسات خود را قبول كنید در غیراین صورت آن احساسات بهزودی بر شما غلبه میكنند . اگر شما قبول كنید كه استرس دارید یك قدم جلو هستید و بهتر میتوانید بر آن غلبه كنید .
2 - پذیرش مسئولیت احساسات خود : تخلیه ی حالات استرس خود روی دیگران بسیار كار سادهای است . ولی سعی نمایید هرگز با دیگران رفتار نامناسبی نداشته باشید . زیرا اگر با دیگران بر خلاف میل آنها رفتار كنید باعث ناراحتی آنها شده و ناراحتی خود را بر سر شما خالی كنند .
سرزنش كردن فقط باعث افزایش استرس شما میشود . زیرا اشتیاق ، خود مستقیما با عوامل قابل كنترل شما در ارتباط است . آنچه غیرقابل دسترسی است شما را مشتاق میكند . اگر شما همسرتان را بهخاطر داد زدن سرزنش میكنید پس تنها راهحل این است كه همسرتان صدایش را پایین بیاورد . كه در این حالت اشتیاق و استرس هر دوی شما افزایش مییابد زیرا شما نمیتوانید تاثیر زیادی روی صدای همسرتان داشته باشید . اما هنگامی كه شما مسئولیت كار خود را به عهده گرفتید آن وقت فاكتور سرزنش كردن از بین میرود . و شما با واقعیت روبهرو شده و قربانی دیگران نمیشوید و میتوانید كنترل احساسات خود را در دست بگیرید بنابراین مسئولیت شما باعث میشود تا نسبت به احساسات خود كاری انجام دهید . اگر فردی باعث اضطراب شما میشود ، او را صدا كنید و به او بگویید چه احساسی نسبت به او دارید و چرا این احساس را دارید و چه میتوان كرد كه این احساس از بین برود . این موضوع را با سرزنش كردن آنها بدتر نكنید . همیشه در مورد مشكل خود فكر كنید ، نه راجع به شخص خاصی !
3 - نفس عمیق بکشید : هنگامی که استرس وجود شما را فرا میگیرد ، ناخواسته نفسهای كوتاه میكشید . این اولین مرحله قبل از جدال و یا خاموشی و سكوت است كه اینها خود باعث صدمه زدن به گفتوگو میشود . بنابراین در این مواقع نفسهای عمیق بكشید ، این عمل باعث كاهش اضطراب میشود .
4 - استراحت كنید : دور شدن از صحنه همیشه فكر شما را تازه میكند . البته نیازی به سفرهای طولانی مدت نیست بلكه یك استراحت كوتاه مدت تنها چیزی است كه به آن نیاز دارید . قدم زدن و یا تمرین در باشگاه ورزشی كافی است . بهتر است با فعالیت و ورزش ، هورمونهای مخالف و ضدحالتهای فعلی خود را افزایش دهید . ورزش همیشه باعث ریلكس شدن بدن میشود . دوری از محل اضطراب باعث آرامش فكر شده و فرصتی جهت مقابله با مشكل به شما میدهد . حتما تلاش کنید پس از استراحت مشكل را با طرف مقابل در میان بگذارید ، در غیراین صورت فقط وقفهای در مشكل بهوجود آمده است بدون آنكه مشكل شما بر طرف گردد .
5 - انعطاف پذیر بودن : استرس غیرقابل اجتناب است و مانند طلوع و غروب خورشید اتفاق میافتد . پس بهترین راه مقابله با آن تغییر نوع رفتار و برخورد با دیگران است . نرم باشید نه سخت . با توجه به كلام افراد علائم استرس را تشخیص دهید و سپس خودتان را با آن تطبیق دهید . با كمی انحراف و گذشتن از علائق خود ، دیگران را در به دست آوردن نیازهایشان كمك كنید . نیازی به سختی كشیدن و تحمل سفرهای دور و دراز نیست فقط به صحبتهای دیگران گوش دهید و توجه داشته باشید كه این روش به خوبی باعث كاهش استرس میگردد .
6 - در مورد مشكل ، بعد از وقوع آن صحبت كرده و بحث كنید : این موضوع را اگر با موضوع قبلی یعنی انعطاف پذیری ادغام كنید میتوانید افراد مضطرب را كنترل كنید . شما حتما باید بعد از یك اتفاق تنشزا ( بعد از آرام شدن ) راجع به آن صحبت كنید ! در غیر این صورت آن مشكل به شكل فجیع تری تكرار خواهد شد .
7 - استرس و اضطراب شیمیایی : 3 مورد زیر باعث افزایش استرس و اضطراب شده و شما باید از آنها اجتناب کنید !
الف ) نیكوتین : با اینکه نیکوتین در كوتاه مدت باعث آرامش میشود ولی در درازمدت به فرد آسیب میزند . اگرچه سیگار کشیدن در همان لحظه باعث آرامش میشود ولی بعث افزایش ضربان قلب و کوتاهی نفسها و ضررهای بیشمار دیگری را به دنبال دارد .
ب ) كافئین : از این داروی محرك دوری كنید ، همچنین به جای قهوه از یك نوشیدنی دیگر با كافئین كمتر مثل چای مصرف کنید .
ج ) شكر : غذاهای شیرین گلوكز را افزایش میدهند و به جای آنها میتوانید از غذاهایی که شكر كمتری دارند استفاده نمایید ! مانند انواع نان سبوسدار .
8 - از دیــگران در مورد عكس العمل هایتان در هنگام استرس سؤال كنید : شما حتما باید اینكار را بكنید به دلیل اینکه در هنگام استرس بسیاری از مسائل و رفتارهایی كه از شما سر میزند را متوجه نیستید و فراموشی كوتاه مدت اجازه بازیابی مسائل را به شما نمیدهد . همچنین اطلاع از رفتارهایتان میتواند به شما كمك شایانی بكند . به عنوان مثال : اگر دیگران بگویند كه شما در هنگام استرس فریاد میزنید ، بهخود آمده و خواهید دانست كه باید استرس خود را كاهش داده و سپس به گفتوگو بپردازید .