
درمان ترش کردن معده به دو روش انجام می پذیرد :
الف - درمان غیر دارویی که در حقیقت تغییر شیوه زندگی است !
ب - درمان دارویی
برای آشنایی با راه ها و اصول این دو روش در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید . . .
الف - درمان غیر دارویی که در حقیقت تغییر شیوه زندگی است و شامل :
1 - رژیم گرفتن و به وزن مطلوب رسیدن فرد چاق است !
2 - پر خوری نکردن و ترک سیگار !
3 - پرهیز از خوردن مواد غذایی چون : غذای چرب ، چای پررنگ ، قهوه ، مشروبات الکلی ، پرتغال و آب پرتغال ، آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی ، ترشی جات ، فلفل ، سیر ، پیاز خام ، نعناع و عرق نعناع و بالاخره هر غذایی که بیمار را ناراحت می کند !
4 - باز کردن کمربند ، نپوشیدن گن یا کلیه بند و شال و غیره . . .
5 - دراز نکشیدن پس از فاصله پس از صرف غذا ( تا ۳ ساعت پس از صرف غذا دراز نکشد )
6 - جویدن آدامس
7 - خوابیدن روی سطح شیبدار . بطوریکه پایه تخت در قسمت سر حدود ۲۰ سانتیمتر بالاتر از پای تخت باشد . بدیهی است استفاده از متکای بلند فایده ای ندارد بلکه آرتروز گردن را تشدید می کند و هرگز توصیه نمی شود !
ب - حال بریم سراغ روش های درمان دارویی :
پزشک معالج اسید معده را با داروهایی نظیر رانیتیدین یا امپرازول مهار می کند و ممکن است از داروهایی که تخلیه معده به داخل روده را تسریع می کند هم استفاده کند ( مانند سیزاپراید یا متوکلوپراماید )
به طور کلی دوره درمان این بیماری ۴ تا ۶ ماه است و ممکن است بیش از یک سال هم طول بکشد . عود این بیماری پس از بهبودی کامل نیز بسیار زیاد است !
مشکلات : مشکلات عمده درمان عود بیماری است و اکثرا عود به علت عدم رعایت توصیه های انجام شده غیر دارویی بیمار است . تغییر شیوه زندگی و تغییر عادتهای یک فرد بسیار مشکل است . ترک سیگار خود ، هفت خوان است . کم کردن وزن در یک فرد چاق ، هفت خوان دیگری است که پیش روی بیمار است . عادت کردن بیمار با وضع جدید غذا خوردن ، و حالت جدید خوابیدن کار ساده ای نیست . به طور کلی ، بیمارانی موفقند که بتوانند هر چه سریعتر خود را با این توصیه ها وفق دهند و دستورات دارویی را بطور دقیق رعایت کنند و چشم امید به رحمت الهی داشته باشند .
سخن پایانی : هیچ نعمتی بالاتر از سلامت" target="_blank">سلامتی نیست ، پس قدرشو بدونید ( به امید سلامت" target="_blank">سلامتی تک تکتون )