- نویسنده : مدیر
- بازدید : 3106 مشاهده
- دسته بندی : خودرو , برند خودرو ,

معرفی کامل شرکت خودرو سازی پورشه
عنوان : تاریخچه تأسیس پورشه porsche
پورشه ( به آلمانی : Porsche ، دربارهٔ این پرونده تلفظ راهنما • اطلاعات ) شرکت هلدینگ خودروسازی آلمانی است ، که در سال ۱۹۳۱ توسط فردیناند پورشه تاسیس شد . تمرکز این شرکت عمومأ بر طراحی و ساخت خودروهای اسپورت و خودروهای لوکس معطوف میباشد . دفتر مرکزی و کارخانه تولیدی اصلی شرکت پورشه در شهر اشتوتگارت ، بادن - وورتمبرگ قرار دارند . در ماه ژوئیه ۲۰۱۲ گروه فولکسواگن ، اقدام به خریداری ۱۰۰٪ درصد از سهام شرکت پورشه هولدینگ نمود ، که از شرکتهای زیرمجموعه کمپانی پورشه است ، که مدیریت بخش فروش خودروهای پورشه را برعهده دارد .
پیشتر در دسامبر ۲۰۰۹ گروه فولکسواگن ۴۹ ٫۹٪ درصد از سهام کمپانی اصلی پورشه را نیز خریداری کرده بود . از سوی دیگر شرکت پورشه اسای با در اختیار داشتن ۵۰٫۰۷٪ درصد از سهام گروه فولکسواگن ، به عنوان بزرگترین سهامدار این گروه شناخته میشود . خانواده پورشه و خانواده پیک بطور مشترک ، با در اختیار داشتن ۵۰٫۰۱٪ درصد از سهام شرکت خودروسازی پورشه ، مالک اصلی آن به شمار میآیند . بخشی از سهام شرکت پورشه نیز ، در بازار بورس فرانکفورت معامله میشود .
از ۱۹۳۱ تا ۱۹۳۷ فردیناند پورشه در سال ۱۹۳۱ شرکت پورشه را در شهر اشتوتگارت تاسیس کرد ، که در زمینه طراحی و توسعه موتورهای اتومبیل ، همچنین ارائه خدمات مهندسی و مشاوره ، فعالیت خود را آغاز نمود و در سالهای نخست ، بخش اعظم از مشتریانش را شرکتهای خودروسازی همچون : آئودی ، مرسدس بنز ، دکاو ، اوپل ، واندرر ، دایملر - بنز و اتو یونیون تشکیل میدادند . یکی از نخستین طرح هایی که شرکت تازه تاسیس پورشه در آن مشارکت نمود ، پروژهای تحت عنوان فولکسواگن بود ، که در زبان آلمانی ماشین مردم معنا میدهد . در اواسط دهه ۱۹۳۰ شرکت پورشه و مشخصأ فردیناند پورشه ، از سوی دولت آلمان نازی ، برای طراحی نخستین اتومبیل فولکس واگن ، دعوت به کار شد ، این خودرو ، فولکسواگن بیتل نام داشت ، که امروزه به عنوان یکی از موفقترین اتومبیلهای تولید شده در تاریخ خودروسازی شناخته میشود . شخص دیگری که سهم بسیار زیادی در راه اندازی و توسعه شرکت پورشه ایفا نمود ، فری پورشه میباشد . فری که فرزند ارشد فردیناند بود ، ریاضیات را در مدرسه و مکانیک را در کارگاه پدر آموخت .
دوران جوانی فری پورشه مصادف با به قدرت رسیدن آدولف هیتلر در آلمان و فراخوان او برای بازسازی صنایع بود . هیتلر میخواست که آلمان سریعترین اتومبیلها را بسازد ؛ بنابراین کارخانه های خودروسازی را از کمکهای دولتی برخوردار نمود . در این شرایط بود ، که از سوی هیتلر ، دعوتنامه ای برای همکاری در کمپانی جدیدی که فولکسواگن نام داشت ، برای فردیناند پورشه ارسال گردید . وی نیز در این شرایط توانست مدیریت کارخانه های اتو یونیون و واندرر را بر عهده گیرد . از ۱۹۳۷ تا ۱۹۵۱ قرارداد همکاری فردیناند پورشه با کمپانی اتو یونیون در سال ۱۹۳۸ به اتمام رسید ، ولی به جهت درگیر بودن آلمان در جنگ ، او بیشتر وقت خود را صرف طراحی ماشینآلات جنگی نمود . از تولیدات زمان جنگ فردیناند پورشه برای نمونه میتوان به تانکهای تایگر یک و تایگر دو اشاره کرد .
در سال ۱۹۳۹ اولین اتومبیل پورشه ساخته شد ، که عموماً از قطعات فولکسواگن بیتل برای آن استفاده کرده بود . این اتومبیل ، پورشه ۶۴ نام داشت . با پایان جنگ ، فردیناند و فری پورشه هر دو به اسارت فرانسوی ها درآمدند . فرانسوی ها برای آزادی هر کدام از پورشه ها ۵۰۰ هزار فرانک مطالبه کردند ؛ ولی بضاعت مالی خانواده پورشه تنها اجازه پرداخت وثیقه یکی از آنها را میداد ، بنابراین پسر ، در ماه ژوئیه ۱۹۴۶ آزاد شد و بلافاصله راهی اتریش شد ، ولی پدر در اسارت فرانسوی ها باقی ماند . فری پس از مدت کوتاهی ، با هدف بازسازی کارخانه پدری ، راهی آلمان شد ، ولی پیگیری های او با مخالفت و پاسخ منفی از سوی نیروهای متفقین مواجه گردید . این امر باعث شد تا وی بار دیگر به اتریش بازگردد و کارخانه کوچکی را برای ساخت پمپ آب و لوازم لوله کشی تاسیس کند ، ولی این وضعیت بسرعت تغییر کرد . در اواسط سال ۱۹۴۷ در حالیکه کمتر از ۱ سال از آزادی فری نمی گذشت ، وی با مشارکت خواهرش ؛ لوئیس و همسر او آنتوان پیک ( که در اواخر دهه ۱۹۳۰ چندین سال ، ریاست شرکت فولکس واگن را در دست داشت ) ، اقدام به راه اندازی شرکت پورشه هولدینگ ، در اتریش نمود . این شرکت در زمینه واردات و توزیع اتومبیل های آلمانی ، به کشور اتریش فعالیت میکرد .
عقد قرارداد با برخی کارخانه های اتومبیلسازی باعث شد ، تا فری انگیزه ساخت یک اتومبیل را پیدا کند . اتومبیلی که بر مبنای فولکسواگن بیتل در سال ۱۹۴۷ طراحی شد ، پورشه ۳۵۶ نام گرفت . طراحی مدل اولیه این اتومبیل را ، چند سال پیش از آن ، فردیناند پورشه انجام داده بود ، ولی کار تولید این مدل را ، فری به پایان رساند . مدل ۳۵۶ از یک موتور چهار سیلندر هوا خنک ، با قدرت ۳۵ اسب بخار نیرو میگرفت ، که در قسمت عقب اتومبیل نصب شده بود . پورشه ۳۵۶ دومین اتومبیلی بود ، که به نام پورشه تولید میشد . فری در سال ۱۹۴۹ به اشتوتگارت بازگشت و کارخانه پورشه را در آنجا بنیان نهاد ، سپس برای کارخانه خود ، نشان ( لوگو ) شهر اشتوتگارت را انتخاب کرد .
کمپانی پورشه توسط Ferdinand Porsche ( فردیناد پورشه ) در سال 1931، در شهر اشتوتگارت آلمان تاسیس گردید . لوگوی این شرکت که تشکیل شده از تصویر یک اسب ، شاخه های مشکی رنگ و خطوط مشکی و قرمز می باشد ، نشان شهر اشتوتگارت و ایالت وورتمبرگ است . در سال مالی 2011 ، درآمد این شرکت 10,928 میلیون یورو بوده است .
از ۱۹۵۱ تا ۱۹۶۳ فردیناند پورشه در اوایل دهه ۱۹۵۰ در بستر بیماری افتاد و سرانجام در سال ۱۹۵۱ درگذشت . با درگذشت فردیناند ، نیمی از سهام شرکت ، به فری پورشه واگذار شد و ۵۰٪ درصد از سهام آن نیز ، به دختر فردیناند ؛ لوئیس و همسرش آنتوان پیک ، به ارث رسید . ورود شرکت پورشه ، به عرصه خودروهای اسپورت ، در سال ۱۹۵۲ با مدل پورشه ۳۵۶/۱ آغاز شد . پورشه قصد داشت با تکیه بر تجربه های حاصل از رقابتهای اتومبیلرانی ، امنیت اتومبیلهای خود را بهبود ببخشد . از ۱۹۶۳ تا ۱۹۷۲ شرکت پورشه در سال ۱۹۶۳ اولین مدل از سری پورشه ۹۱۱ را که در مسابقات اتومبیلرانی موفقیت های غیرمنتظره ای را به دست آورده بود ، ارائه کرد .
مدل ۹۱۱ که یک اتومبیل ۶ سیلندر موتور عقب بود ، به سرعت به رقیبی سرسخت در مسابقات اتومبیلرانی تبدیل گشت . در سال ۱۹۶۴ بود که سری پورشه ۹۱۱ کلاسیک به بازار وارد شد . در همان سال مدل پورشه کار را جیتیاس کوپه به عنوان نخستین اتومبیل با اتاق غیر فلزی نیز عرضه گردید . تولیدات پورشه از اوایل دهه ۱۹۷۰ روز به روز پیشرفته تر میشدند ، خصوصیتی که امروز هم یکی از سیاستهای تولید این شرکت اتومبیلسازی به شمار میآید . از ۱۹۷۲ تا ۱۹۹۲ از سال ۱۹۵۱ که مالکیت شرکت پورشه میان دو خانواده پورشه و پیک تقسیم شد ، چندین بار مشکلات مالی و حقوقی میان دو خانواده بر سر مالکیت شرکت و تصاحب پست های مدیریتی در گرفت ، که در نهایت در سال ۱۹۷۲ فری پورشه برای جلوگیری از این نزاع های خانوادگی ، شرکت پورشه را از یک شرکت با مسئولیت محدود ، به یک شرکت سهامی تبدیل نمود . این مجادلات در طول دهه ۱۹۷۰ با تغییرات مداوم مدیریتی همراه بود ، که در نهایت به کاهش تولید شرکت پورشه و مشکلات مالی انجامید . در طول دهه ۱۹۸۰ تولید پورشه به پایینترین سطح خود رسید و در این دهه ، کلاس خودروهای اسپورت ، بخش اعظم فروش شرکت را به خود اختصاص میداد . با تغییراتی که فری پورشه از سال ۱۹۷۲ در ساختار شرکت انجام داده بود ، در نهایت در سال ۱۹۸۴ توانست بخشی از سهامش را در بازار بورس فرانکفورت بصورت عمومی واگذار نماید و سرمایه ای که از این طریق به پورشه تزریق شد ، در ابتدای دهه ۱۹۹۰ به شکوفایی مجدد این کمپانی کمک فراوانی کرد .
از ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۹ در سال ۱۹۹۲ وندلاین وایدکینگ به مدیرعاملی شرکت پورشه منصوب شد و یک سال بعد در ۱۹۹۳ با حفظ سمت ، ریاست هیئت مدیره شرکت را نیز در دست گرفت . در سال مالی ۱۹۹۴ درحالیکه تنها ۲ سال از ریاست وندلاین وایدکینگ در شرکت نمیگذشت ، تولید خودروهای پورشه را به شمار ۲۱٫۱۲۴ دستگاه در سال رساند و پس از یک دهه زیان ، بار دیگر شرکت پورشه به سودآوری رسید . وایدکینگ تا سال ۲۰۰۹ سکان رهبری پورشه را در دست داشت و در مجموع ، ریاست ۱۷ ساله وی بر این شرکت ، پورشه را از یک خودروساز زیانده ، به سودآورترین شرکت خودروسازی جهان ، تبدیل نمود . وی در آخرین سال فعالیتش در پورشه ، تولید را به بالاترین میزان در تاریخ پورشه رسانید و در مجموع در سال مالی ۲۰۰۹ میلادی شرکت پورشه ۹۸٫۶۵۲ دستگاه خودرو را بفروش رساند .
از ۲۰۰۹ تا کنون پس از بازنشستگی وندلاین وایدکینگ در سال ۲۰۰۹ مایکل ماخت به مدیرعاملی پورشه منصوب گردید . در ماه اکتبر ۲۰۱۰ ماتیاس مولر ، مدیرعامل اسبق آئودی ، جایگزین دکتر ماخت شد . مولر تا ماه فوریه ۲۰۱۴ در این سمت باقی ماند ، سپس مارتین وینترکورن ، مدیرعامل کنونی گروه فولکس واگن ، با حفظ سمت مدیرعاملی پورشه را نیز در دست گرفت . ریاست هیئت مدیره پورشه نیز در اختیار وولفگانگ پورشه ( فرزند فری پورشه ) میباشد . هم اکنون پورشه پنجمین اتومبیلساز آلمان از نظر دارایی و درآمد سالانه است و با توجه به اینکه اتومبیل های شرکت پورشه معمولاً در شمار پایین تولید میگردند ؛ اما محصولات آن ، همواره در کلاس خودروهای گرانقیمت طبقه بندی میشوند .
ارتباط با فولکسواگن :
ریشه های ارتباط دو خودروساز آلمانی پورشه و فولکسواگن ، به زمان تاسیس گروه فولکسواگن بازمیگردد ، که فردیناند پورشه ، از بنیانگذاران این گروه بزرگ صنعتی به شمار میآمد . پس از تاسیس شرکت پورشه نیز ، این رابطه از طریق ارائه خدمات مهندسی پورشه به فولکس واگن همچنان حفظ شد ، که در زمان تولید مدل فولکسواگن بیتل ، که توسط فردیناند طراحی شده بود ، به اوج خود رسید .
تولید دومین مدل از سری اتومبیل های شرکت پورشه ، که پورشه ۳۵۶ نام داشت و توسط فری پورشه در سال ۱۹۴۷ تولید شد ، که در واقع مدل توسعه یافته ای از فولکسواگن بیتل بود ، باعث شد ، که شرکت فولکس واگن از پورشه شکایت کند و خصومتهایی میان مدیران وقت دو خودروسازی آلمانی بوجود آید . در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی ، روابط دو شرکت بار دیگر به سطح مطلوبی رسید ، که به طراحی و تولید مدل مشترکی تحت نام فولکس واگن - پورشه ۹۱۴ در سال ۱۹۶۹ انجامید . همکاری بعدی پورشه و فولکس واگن در سال ۲۰۰۲ در تولید پورشه کاین انجام شد ، که نخستین خودروی اسیووی پورشه میباشد و بر پایه یک پلتفرم مشترک ، با آئودی کیو۷ و فولکسواگن تورگ ، در کارخانه براتیسلاوا طراحی و ساخته شد .
در سال ۲۰۰۳ فردیناند پیک ، نوه فردیناند پورشه به عنوان مدیر عامل اجرایی گروه فولکسواگن ، دو کمپانی پورشه و فولکس واگن را دو عضو از یک خانواده توصیف کرده است . فردیناند پیک هم اکنون رییس هیئت مدیره گروه فولکسواگن است .